EvenemangGuideÖrebroSamhälleSportSverigeSverige

Idrottsanläggningar

De mest kända lagen är fotbollslaget Örebro SK och hockeylaget Örebro HK. BK Forward som spelar på Trängen IP är en annan stor klubb i Örebro. I bandy har Örebro ett lag i Allsvenskan. Inom basket finns Eco Örebro som (2009/2010) gjorde sin debutsäsong i Svenska basketligan. På damsidan är Örebro mest känt för de svenska mästarna Örebro Volley som är ett av Nordens mest framgångsrika volleyboll-lag, samt KIF Örebro som återfinns i Damallsvenskan. Stadens amerikanska fotbollslag Örebro Black Knights blev uppflyttade till den högsta serien, Superserien,år 2011. Örebro Black Knights har i Superserien snabbt utmärkt sig som ett av Sveriges bästa lag och gick år 2012 vidare till slutspelet för den andra säsongen i rad. Staden har också ett lag i Svenska Superligan, Örebro Innebandy.

År 2011 blev Örebro av SVT utsedd till Sveriges bästa idrottsstad, vilket för övrigt var första året priset delades ut. Örebro var också nominerat till titeln 2012.

Här finns Örebro kommuns centrala idrottsanläggningar

Behrn arena – fotboll

Behrn arena – vinter

Idrottshuset

Rosta gärde

Trängens IP

Tybblelundshallen (friidrott)

Ånnaboda och Kilsbergen

Örebro Motorstadion

Örebro Skatepark

https://www.orebro.se/kultur–fritid/motion–idrott/idrottsanlaggningar.html

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Check Also

Close
Close