EvenemangGuideKulturÖrebroUncategorized

Kapernaum

”Jag vill stämma mina föräldrar. För att jag föddes.”

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta?

Oscarsnominerade Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes och Golden Globe-nominerades för Bästa icke engelskspråkiga film. Den fick manuspriset under Stockholms filmfestival, där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

Libanon, Frankrike, USA 2018
Orginaltitel: Capharnaüm
Regi: Nadine Labaki
Medverkande: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole
Längd: 121 minuter


23 lediga platser
18:45

torsdag 07 mars


26 lediga platser
16:15

lördag 09 mars


30 lediga platser
18:45

måndag 11 mars


139 lediga platser
18:30

onsdag 13 mars

OREBRO KOMMUN

BIO ROXY

Tags

Related Articles

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close